Ronse

Onze experten

Op zoek naar meer levenskwaliteit? Vragen over Leefpunt? Neem dan contact op met onze leefcoach:

DIETETIEK

Diëtiste Emilie Van Hoeke

"Een persoonlijke aanpak waarbij de klant centraal staat is voor mij de basis van elke consultatie.

Mijn motto? Skip the diet, just eat healthy! Geen strenge diëten die maar op korte termijn haalbaar zijn, maar wel geleidelijke aanpassingen in je eet- en leefgewoontes die je op lange termijn kan volhouden...beter nog, ze worden jouw nieuwe levensstijl!"

Je kan bij Emilie terecht voor:

Gezonde voeding, gezond vermageren, sportvoeding, prikkelbare darmsyndroom (FODMaP), voeding tijdens en na de zwangerschap en voeding bij: hart- en vaatziekten, een te hoge cholesterol en maag- en darmproblemen.

ERGOTHERAPIE/ COACHING/ MINDFULNESS

Ergotherapeut, mindfulnesstrainer en stress & burn-out coach Silvia Dumazy

“Ik ben ergotherapeut en volgde tevens een opleiding tot stress & burn-out coach. Ik ben ervaren in het geven van mindfulness aan volwassenen en kinderen en werk daarnaast als belevingscoach voor mensen met een beperking en voor medewerkers in Groep Ubuntu."

 

Meer over stress & burn-out coaching:

De oorzaken van stress en burn-out verschillen per individu en spelen op meerdere lagen van wie je bent. Een holistische benadering waarbij ondersteuning wordt aangeboden op lichamelijk, energetisch, mentaal en emotioneel vlak, blijkt het meest effectief te zijn om terug meer energie en veerkracht te ervaren.

 

Allereerst beluister ik tijdens een kennismakingsgesprek wat jouw concrete vraag of problematiek is. Ik stel een eerste plan van aanpak voor en daarna beslis jij of je al dan niet verder wil gaan met het coachtraject.

 

Van een coachtraject mag je volgende resultaten verwachten:

 • Duidelijk inzicht in wat bij jou stress veroorzaakt

 • Beter herkennen van de signalen die je lichaam geeft bij stress, zodat je tijdiger kunt kiezen voor zelfzorg

 • Technieken om stress te verlagen en energieherstel te bevorderen

 • Meer zelfkennis om vastlopende patronen te doorbreken

 • Herontdekken van persoonlijke waarden en drijfveren

 • Voorkomen van terugval na herstel

KINESITHERAPIE

Kinesist Wouter Cambier

"Ik wil iedereen helpen, ongeacht mentale, emotionele of fysieke toestand."

Wouter werkt bij Leefpunt Triamant Ronse als kinesist en kan steeds bereikt worden:

Via telefoon: 0473 84 11 09 of per mail

Via mail: wouter.cambier@gmail.com

PSYCHOLOGIE/ PSYCHOTHERAPIE

Psycholoog en psychotherapeut Kristien Demyttenaere

"Wat als je door de bomen het bos niet meer ziet?"

Kristien zet in op:

Individuele gesprekken

Meer inzicht krijgen in je eigen leefwereld/ eigen keuzes maken.

Zoeken naar een betere balans tussen kwaliteiten/ beperkingen.

Mindfulness

Beter leren omgaan met stress, pijn en onaangename gevoelens door het ontwikkelen van een accepterende houding en vriendelijke mildheid. Aanleren van bewust aanwezig zijn in het hier en nu. 

Wandelcoaching

In de rust en de kracht van het bos terug verbinding maken met je eigen bodem, in stilstaan en bewegen weer op verhaal komen. 

Focus op verliesverwerking

Zorgzaam omgaan met emoties en pijn rond verlies, met respect voor jou persoonlijk rouwproces. Leren leven met - en vaak levenslang - gemis en zoeken naar nieuwe veerkracht en betekenisgeving doorheen verdriet. 

LOGOPEDIE

Logopediste Céline Ruysschaert

"Slikstoornissen (bv. verslikken), taal-of spraakstoornissen (bv. verminderde spraakverstaanbaarheid/moeite met het vinden van woorden) en stemstoornissen (bv. heesheid) kunnen op alle leeftijden voorkomen en kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk maar aan een beroerte, een ongeval, radiotherapie, operatie in het hoofd-halsgebied of een progressief ziektebeeld zoals de Ziekte van Parkinson, dementie, ALS, MS, ...

 

Bij mij kan u terecht voor zowel onderzoek als behandeling in nauwe samenwerking met andere disciplines en de arts. Een persoonlijke aanpak waarbij u en uw omgeving centraal staat."

MASSAGE

Masseur Hugo Elebaut

"Elk lichaam verdient aandacht. We eisen elke dag veel van onszelf. Helaas vergeten we soms hoe belangrijk het is om ons lichaam fysiek, emotioneel en mentaal de kans te geven om te ontspannen.

 

Liefdevol en respectvol aangeraakt worden is levensnoodzakelijk om je goed in je vel te voelen en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. De kracht van deze massage mag daarom niet onderschat worden. Een afdeling van de School of Medecine van de Universiteit van Miami publiceerde studies over de positieve effecten van massage en het nut van aanraking:

 • te vroeg geboren baby’s groeien bijvoorbeeld 47% sneller als zij drie keer per dag gemasseerd of geknuffeld worden.

 • Kinderen die veel worden aangeraakt groeien beter, zijn minder vaak ziek, leren beter, hebben een beter lichaamsbesef, zijn socialer en communiceren beter.

 • De alertheid neemt toe , hetgeen bleek uit EEG

 • Ook in de zorg ontstaat meer besef: onder andere kankerpatiënten blijken zich door het intensieve huidcontact sterker en gezonder te voelen.

 

Zorgmassage geeft geen genezing, het heeft wel een positieve invloed op je levenskwaliteit.

 

Fall in love with taking care for yourself today. Enjoy!"

LEEFCOACH/ COORDINATOR

Leefcoach Marie Pynoo

"Ik ben een ergotherapeut en wellbeing- en vitaliteitsmanager van achtergrond. Ik ben enthousiast, open, zelfkritisch, teamgericht en vooruitstrevend. Mijn focus ligt voornamelijk in het creëren van een aanbod waarmee we, met het hele team, onze klanten helpen om balans in hun leven te verkrijgen. Dit door zowel in te zetten op het fysieke lichaam als op het emotionele en energetische lichaam. We creëren een aanbod waarin de reguliere geneeskunde hand in hand gaat met de complementaire geneeswijzen om zo een holistische benadering te bewerkstelligen."

Ben je zelf op zoek naar meer levenskwaliteit? Wens je meer informatie over Leefpunt, experten en activiteiten? Aarzel dan niet en neem contact op met Marie! Ze zal jou met veel plezier verder helpen. 

Please reload

 
 
 
 
 
 
 

© COPYRIGHT 2020. ALL RIGHTS RESERVED. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon