Leefpunt Haspengouw

Onze experten

DIETIST

Evelyne Putseys

Evelyne is al van jongsaf gepassioneerd door gezonde voeding. Ze is sterk overtuigd van de impact ervan op zowel je lichaam, als geest. De impact op je welbevinden is onmiskenbaar. 

 

Evelyne volgde een opleiding in de voedings- en dieetkunde. Haar diverse bijkomende opleidingen en werkervaring, maakt dat ze is uitgegroeid tot een deskundig diëtist, die onderbouwd advies kan geven en individuen op weg kan helpen. Ze geeft gepersonaliseerd advies rond onder andere gewichts- en eetproblemen, cholesterol, sport, diabetes, allergieën en intoleranties, vegetarisme en alternatieve voeding, zwangerschap en dieet of aangepaste voeding bij diverse aandoeningen. Maar Evelyne kan ook groepen overtuigend inspireren en motiveren aan de hand van workshops en lezingen.

Kinderen, jongeren én ouderen kunnen bij haar terecht. 

 info@dietisteevelyneputseys.be of 0474 79 26 19

ERGOTHERAPIE - COGNITIEVE THERAPIE

Jade Houben

Jade is bij Leefpunt dè expert rond ergotherapie en hulpmiddelen. Ze is geboeid door alles wat kan bijdragen aan het verhogen en behouden van de autonomie van elk individu, met zijn beperkingen en mogelijkheden.  Na haar opleiding in de ergotherapie en technische orthopedie, kreeg ze de kans bij verschillende doelgroepen hiermee aan de slag te gaan. Ook ging ze zich verdiepen in het geheugen, en cognitieve training.

Deze rijke ervaring zet Jade in om persoonlijk advies en coaching te bieden. Ze geeft ook een interessant aanbod aan groepslessen en infosessies.

Jong en oud kunnen bij haar terecht voor onder andere rugschool, tips rond ergonomie, geheugentraining, advies rond hulpmiddelen bij bijvoorbeeld reuma, dementie, heupprothese,..., het vergroten van zelfredzaamheid na bijvoorbeeld ziekte of een ongeval/voorval, handrevalidatie, trainingen en advies rond valpreventie, begeleiding van mantelzorgers, trainen van fijne- en grofmotorische vaardigheden,...

jadehouben@gmail.com of 0468 510307

ERGOTHERAPIE - MASSAGETHERAPEUT

Natasha Souren

Natasha is een gedreven coach die mensen wil begeleiden naar een evenwichtig leven. Hiervoor zet ze haar opleidingen in de ergotherapie, massagetherapie en geestelijke gezondheidszorg in. 

Natasha doet een breed aanbod van individuele en groepsbegeleidingen rond zelfzorg en welbevinden: werken aan je zelfbeeld, je goed in je vel (blijven) voelen, piekeren tegengaan, de slaap verbeteren, in beweging komen,.... Ook creatieve therapie is helemaal haar ding.

Hiernaast zet ze massagetherapie in om te komen tot ontspanning en rust enerzijds. Anderzijds biedt ze ook massage gericht op specifieke klachten en aandoeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rug- en nekklachten, migraine, spierknopen/spierziektes,... 

 natashasouren@gmail.com of 0476 870802

LOGOPEDIE

Leen Bulté

Leen heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring als logopediste. Leen brengt enorm veel expertise rond afasie en stem- en articulatietraining mee. Daarnaast vormt ze een meerwaarde in de begeleiding van mensen met autisme en buigt ze via de LSCI-methodiek crisissituaties bij kinderen en jongeren met gedragsproblemen om tot leermomenten.

Naast begeleiding van kinderen en jongeren, focust Leen zich op Leefpunt vooral op volwassenen met slikstoornissen, dysartrie, afasie en apraxie. Vaak zijn dit stoornissen die voorkomen bij beginnende dementie, na een herseninfarct of bij Parkinson, M.S. of A.LS.

bulteleen@hotmail.com of 0495651958

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Anne Aerts

Anne Aerts werkt bij Leefpunt als gespecialiseerd voetverzorger, manicure en schoonheidsspecialiste. Je nagels knippen/vijlen, verzorging van nagels en handen, eksterogen, gelnagels plaatsen of nagels lakken, make-up, ontharingen, gelaatsverzorging, ... . Anne helpt je graag verder met al je vragen. Ook voor advies en tips ben je meer dan welkom. 

 

Daarnaast is Anne ook opgeleid 'Kanker Beauty Professional' en specialist in haarwerken en pruiken, wat haar de nodige bagage biedt voor de verzorging van kankerpatiënten en mensen die kampen met een (tijdelijk of permanent) probleem met het haar, zoals zwangerschap of erfelijke aandoeningen. Ze geeft begeleiding bij de keuze van een pruik bij ziekte, kijkt welke verzorging jouw hoofdhuid en gelaat doen opfleuren en laat je haar herleven.

Ten slotte deelt Anne haar kennis en kunde ook via lezingen, infosessies en workshops op Leefpunt! 

anne.aerts@hotmail.be of 0477658111

Anke Grégoir

Een Referentiepersoon Dementie is een professioneel hulpverlener, met een grote expertise rond dementie. Anke helpt jou als cliënt, mantelzorger, begeleider, collega of professional met al je vragen rond dit thema. Zij kan een luisterend oor bieden, correcte info geven en advies verlenen, doorverwijzen en ondersteuning bieden waar nodig.

LEEFPUNT

Leefcoach Kim Schutters

Kim is gebeten door gezondheid, en alles wat gezondheid kan bevorderen. Na haar studies psychologie, vervolledigde ze een master in sport- en bewegingspsychologie en een postgraduaat in ervaringsleren door buitenactiviteiten.

Vanuit een zelfstandige praktijk, gecombineerd met een job als expert gezondheidsbevordering bij het instituut Gezond Leven bouwde ze haar expertise verder uit. 

Op Leefpunt heeft Kim de kans deze ervaringen in te zetten voor de uitbouw van het multidisciplinair centrum Leefpunt, op de hoeksteen van Triamant Haspengouw. Samen met een zorgcoach, een team van experten, partners, verenigingen en vrijwilligers bouwen ze hier aan een straf aanbod dat leidt tot meer levenskwaliteit voor bewoners en de brede buurt.

Zorgcoach Maartje Wils

Maartje gaat voor warme, kwaliteitsvolle en innovatieve zorg. Na haar verpleegkundige opleiding, bouwde ze op het werkveld veel know-how oprond ouderenzorg, geriatrie en visie en beleidsbepaling in de zorg.

Op Leefpunt zorgt Maartje ervoor dat we in samenwerking met een multidisciplinair team, en netwerk van externe partners en experten gaan voor een vernieuwende aanpak van zorg, die mensen de regie van hun leven (terug) in eigen handen geeft en blijvend inzet op levenskwaliteit van elk individu.  Kwaliteit is hierbij prioriteit, en goede zorg wordt door haar deel van het leven!

Please reload

 
 
 
 
 
 
 
 
 

© COPYRIGHT 2020. ALL RIGHTS RESERVED. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon